Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Sling-Askı Tekniği

Yaşın ilerlemesi ile beraber yüzdeki doku ve cilt diri görünümünden uzaklaşmaya başlar. Çünkü yüzde dolgun ve dinç görünümü sağlayan yağ yastıkları zaman ilerledikçe aşağı yönlü bir kayma hareketi sergiler. Bununla beraber ciltte aşağı kayar ve cilt kırışıkları ortaya çıkar. Bu problemi ortadan kaldırmak için uygulanabilen estetik cerrahi yöntemlerden biri de sling (askı)ameliyatıdır.

Askı Ameliyatı Vücudun Hangi Bölgelerine Uygulanabilir?

Askılama tekniği olarak da bilinen bu işlem yaşlılığa bağlı olarak yüz bölgesinde ortaya çıkan sarkık görünümü ortadan kaldırmaya az miktarda da olsa yardım eder. Askı ameliyatı yüzün sadece belirli bir bölgesine uygulanabileceği gibi birkaç farklı bölgeye de uygulanabilir. Boyun, kaşlar, yanaklar, çene kenarı ve burun askı tekniğinin kolaylıkla uygulanabildiği yüz bölgeleri arasında bulunmaktadır.

Kimlere Sling Ameliyatı Yapılabilir?

Sonuçları gayet yüz güldürücü olsa da maalesef askı ameliyatı isteyen herkese uygulanabilen bir estetik cerrahi yöntem değildir. Başarılı bir ameliyat olabilmesi için kişinin cildindeki sarkma hareketi yeni başlıyor olmalıdır. Eğer ciltte tam bir gevşeme meydana gelmiş ise uygulamadan başarı elde edilmesi son derece güçleşmektedir. Bir yaş aralığı belirtmek gerekirse 35 ila 45 yaş arasında olanlara uygulanabilir.

Askı Ameliyatında İz Kalır mı?

Bu ameliyatta herhangi bir iz kalmaz. Çünkü işlemin yapıldığı bölgeye dikiş atılması söz konusu değildir.

Sling Askı Ameliyatı Sonrasında İyileşme Süreci Nasıl?

İşlem sonrasında hafif şişlik oluşabilir. Ancak soğuk kompres ile şişlikler kontrol altına alınabilir. Birkaç gün hafif morluklar oluşabilir ve hafif ödem meydana gelebilir. Ameliyat lokal anestezi ya da lokal anestezi ile beraber sedasyon eşliğinde gerçekleştirilmektedir. Hastanede istirahate gerek duyulmadığından hasta aynı gün evine gidebilir. Uygulamadan bir gün sonra duş alınabilir. Fakat hamam, sauna gibi sıcak ve buharlı ortamlardan bir süre uzak durmak gerekir. Ayrıca bir hafta boyunca baş bölgesi yukarıda kalacak şekilde yatmak gerekir.

Askı Ameliyatı Sonrası Neler Yasaklanır?

·İlk hafta yan yatış pozisyonundan uzak durulması lazımdır.
·İlk hafta içerisinde sauna, hamam gibi aşırı sıcak ortamlara girilmesi son derece sakıncalıdır.
·Aspirin, e vitamini, aloe vera ve omega 3 alınmaması gerekir.
·İlk hafta sigara içilmemesi ve alkolden uzak durulması önerilir.
·İlk hafta sakız çiğnenmemeli ve aşırı mimik yapılmamalıdır.
·Bir hafta boyunca spor yapılmamalıdır. Çok uzun süreli olmayan yürüyüşler yapılabilir.

Sling – Askı Ameliyatında Riskler Neler?

Tüm estetik cerrahi ameliyatlarda olduğu gibi askı ameliyatlarında da son derece düşük enfeksiyon riski bulunmaktadır. Ödem gelişmesine bağlı olarak ortaya çıkabilen asimetriler oluşabilir. Asimetrik görünüm uygulamanın üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra ortaya çıkabileceği gibi geç dönemde de oluşabilir. Ancak asimetri sorunu giderilebilen bir problem olarak değerlendirilir. Asimetri oluşması durumunda, farklı bir askılama tekniği kullanılarak gerekli düzeltme yapılabilir. İşlemin yapıldığı bölgede uyuşukluk hissinin oluşması ya da aşırı hassasiyet gelişmesi, ameliyata dair diğer riskler olarak sıralanabilir.

Kaşa Yağ Enjeksiyonu

İlerleyen yaşla beraber aşağıya doğru kaymaya başlayan yüz bölgelerinden biri de kaşlardır. Kaşların bulunduğu bölgede sarkma olması yüz ifadesinin de zamanla değişmesine neden olabilir. Kaşların yeniden doğal olarak bulunması gereken yere alınması, askı ameliyatı ile mümkün. Sadece kaşları kaldırmak için de yapılabilen bu ameliyata ek olarak yağ enjeksiyonu da kullanılabilir. Çünkü kaşa yağ enjeksiyonu kaşların bulunduğu bölgede oluşan hacim kaybını gideriyor. Kaşların hemen altında dolgun bir cilt görünümü olması, daha belirgin kaşlara sahip olmayı sağlıyor. Aynı zamanda iki kaş arasındaki asimetri problemi de cerrahi dışı bu yöntemler bir arada kullanılarak ortadan kaldırılabilir.

https://clubgti.com/wp-content/pages/?how-to-deal-with-disputes-at-non-gamstop-casinos.html